3. Konservēti tomāti 17
Patiesībā visus rūpnieciski konservētus tomātus jāvērtē kritiski. Bundžiņas, kurās ir konservēti produkti, bieži vien satur biosfenolu A, sauktu arī par BPA. Pētījums ar žurkām, ko Proceeding of the National Academy publicējusi 2013. gada maijā, rāda, ka BPA ietekmē veidu, kā gēni strādā smadzenēs. Pat FDA (Food and Drug Administration) piekrīt, ka BPA rada problēmas un tas būtu vai nu jāizslēdz pilnībā vai līdz minumumam jāmazina BPA saturs konservētos produktos
Tomāti ir īpaši bīstams konservēts pārtikas produkts, jo tiem ir paaugstināts skābes līmenis, kas, visticamāk, palielina BPA izdalīšanos. Tā vietā variet gatavot svaigu ēdienu vai pagatavot konservus mājas apstākļos, vai iegādāties no uzticamiem ražotājiem.