1. Mikroviļņu krāsnī taisīts popkorns 17
Ir tik viegli ielikt mikroviļņu krāsnī popkorna paciņu, kura teju uzreiz ir gatava, bet tā var būt bīstama jūsu veselība. Pirmkārt, parunāsim par pašu paciņas materiālu. Tajā tiek izmantoti tādi ķīmiskie savienojumi kā perfluoroktānskābe (PFOA). Tas ir toksīns, ko var atrast arī uz pannām ar teflona pārklājumu. Karsējot ēdienu ierīcēs, kuras satur PFOA, šie ķīmiskie savienojumi bijuši laboratorijas dzīvnieku un vēža un neauglības iemesls. Vides aizsardzības aģentūra (EPA) pieskaita PFOA pie kancerogēniem.
Tagad parunāsim par ēdiena sastāvdaļām. Lai gan dažādi ražotāji lieto atšķirīgas izejvielas, tomēr tiek izmantota arī sojas eļļa (ģenētiski modificēts produkts), dažādi konservanti, piemēram, propilgallāts – pārtikas uzlabotājs, kas var radīt kuņģa problēmas un ādas izsitumus.
Un pašā popkornā var būt aromatizators diacetils. Piemēram, uzņēmums “Conagra Foods” iznēma no ražošanas diacetilu saturošus popkornus, jo fabrikas strādniekiem no tā radās plaušu slimības.
Visbeidzot – mikroviļņu krāsnī mainās ēdiena sastāvs, izmainās molekulas. No šādi gatavota ēdiena organisms nevar uzņemt pārtikas vielas, jo neatpazīst izmainītās molekulas. Ir virkne pētījumu, kas apliecina mikroviļņu krāsnī gatavota ēdiena negatīvo ietekmi uz veselību.