14. Gāzēti, saldināti dzērieni 17

Amerikāņu uztura žurnāls “American Journal of Nutrition” nesen publicējis rakstu par to, ka gāzētu, saldinātu dzērienu lietošana ik dienas rada lielāku insulta risku nekā tā nedzeršana.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
Lasīt citas ziņas

Šajos dzērienos ir daudz cukura, ogļskābās gāzes un tukšu kaloriju, kas veicina svara pieaugumu. Dzerot lielos daudzumos dzērienus, kas liek strauji celties cukura līmenim, var rasties iekaisuma procesi un insulīna rezistence.

Lai gan ogļskābā gāze nav tiešs kuņģa čūlas izraisītājs, tā var būt kairinoša šādas kaites gadījumā un pastiprināt sāpes. Gāzētie saldinātie dzērieni mēdz saturēt arī mākslīgās krāsvielas un ķīmiskas vielas, piemēram, metilimidazolu; nav brīnums, ka gāzēti saldināti dzērieni tiek pieskaitīti pie vēža veicinātājiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.