Meksikāņu asais gvakamole 1
Obligātas meksikāņu ēdiena sastāvdaļas ir avokado un laima sula, pārējo var pievienot pēc garšas un vēlmēm. Pamēģiniet šo recepti, ja jums garšo asi ēdieni. Šo makaronu mērci var pasniegt kā papildēdienu dažādiem ēdieniem vai čipsiem, načo un dārzeņiem.
Sastāvdaļas:
4 mīksti avokado
3 sagriezti tomāti (oriģinālā – Romas tomātu), 2 ēdamkarotes atstāt rotāšanai
pusēdamkarote koriandra zaļumu, kā arī – rotāšanai
puskrūze sagriezta sīpola
ceturtā daļa tējkarotes smalka sīpola (sīpola garšvielas)
ceturtā daļa tējkarotes sausā ķiploka (ķiploku pulvera)
pustējkarote Tabasko mērces
1 tējkarote asās mērces (čili vai citas – pēc vēlēšanās)
2 nelielu laima sulu
pustējkarote sāls
ceturtdaļtējkarotes piparu
1 tējkarote halapenjo piparu
Kā gatavot?
1. Attīrīt avokado un saspaidīt ar dakšiņu, apliet ar laima sulu un apbērt ar sīpolu, ķiploku pulveri, sāli, Tabasko, aso mērci un pipariem. Rūpīgi samaisīt.
2. Pievienot tomātus, koriandru un halapenjo, vēlreiz rūpīgi samaisīt.
3. Pirms pasniegšanas rotāt ar tomātiem un koriandru.
Recepte no plufit.ru