Alkohols 93

Alkohola nelietošana var samazināt jūsu izredzes saslimt ar septiņiem vēža veidiem. Neatkarīgi no jūsu izvēlētās indes, jebkura veida alus, vīna vai stiprā alkohola dzeršana palielina risku saslimt ar mutes, rīkles augšdaļas, balsenes, barības vada, krūts, aknu un zarnu vēzi.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Sajutos kā kolhoza laikos – vissliktākajā nozīmē” – kādai sievietei zemeņu pašlasīšana Mālpilī izvērtusies nepatīkami. Ko saka uzņēmumā?
Ietiepīgi, riebīgi, egoististki – 5 visriebīgākās zodiaka zīmes: kuras tās ir?
5 viltības: kā pēc nedēļas izskatīties tā, it kā jūs būtu zaudējusi 10 kilogramus liekā svara
Lasīt citas ziņas

Pasaules vēža izpētes fondam (WCRF) ir pārliecinoši zinātniski pierādījumi, ka visa veida alkoholiskie dzērieni izraisa vēzi. Dažiem vēža veidiem alkohols ir īpaši kaitīgs, īpaši ja jūs arī smēķējat. Alkohols, uzsūcoties organismā, bojā šūnas un neļauj tām novērst citus bojājumus kopumā.

Tas var ietekmēt arī ķīmiskos signālus, kas var palielināt šūnu dalīšanās iespējamību un tādējādi palielināt sākotnējās vēža rašanās iespējas. Piemēram, vīna pudeles izdzeršana nedēļā ir līdzvērtīga 10 cigaretēm tajā pašā periodā vēža riska ziņā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr daudzi cilvēki bauda alkoholiskos dzērienu, tāpēc šī iemesla dēļ ieteicamie ierobežojumi ir 14 vienības nedēļā, tādējādi tiek mēģināts līdzsvarot riska līmeni ar to, kā cilvēki izvēlas dzīvot savu dzīvi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.