Apstrādāta gaļa 93

Eksperti saka, ka, ja vēlaties samazināt vēža risku, atvadieties no klasiskajām uzkodām – desas, bekona, salami, šķiņķa, cīsiņiem, tie ir apstrādātas gaļas piemēri, un tie ir viens no pārtikas produktiem, kas palielina vēža risku.

Reklāma
Reklāma
Astrologs nosauc laiku, kad Krievija “dāvās patiesus murgus” visai Ukrainai – cilvēki sastings no šausmām
RAKSTA REDAKTORS
“9.klašu absolventiem, konkrētāk, tieši puišiem, ir liegta iespēja saņemt atestātus” – jauniešiem ir satraukums, jo var nepagūt iesniegt dokumentus nākamajā skolā
TV24
“Es esmu vispār šokēts! Tā ir čurāšana pret vēju, jo Eiropā ir citas tendences,” Rēvalda viedoklis par pagarinātu darba nedēļu
Lasīt citas ziņas

Apstrādāta gaļa ir jebkura dzīvnieka gaļa, kas ir apstrādāta, lai palielinātu tās glabāšanas laiku vai uzlabotu garšu. To bieži dara, pievienojot ķīmiskus konservantus, piemēram, nitrātus. Gaļu var apstrādāt arī konservējot, kūpinot vai sālot.

Ēdot, nitrāti var tikt pakļauti reakcijai, kas pārvērš tos par vielu, ko sauc par N-nitrozo ķīmiskajām vielām (NOC). Tie var sabojāt šūnas, kas veido zarnas, orgānus, kas pārstrādā jūsu pārtiku, tas savukārt var izraisīt vēža attīstību, skaidro Cancer Research UK (CRUK).

CITI ŠOBRĪD LASA

Risks ir norādīts 18% apmērā uz katriem 50 g papildu bekona vai desas, uz 1000 cilvēkiem tas var radīt divus resnās zarnas vēža gadījumus tiem, kas ēd apstrādātu sarkano gaļu,” tā teikts skaidrijumā.

Tāpēc iesaka cilvēkiem, kuri ēd daudz apstrādātas un sarkanās gaļas, samazināt līdz 70 g vai mazāk dienā. Tas ir līdzvērtīgs trim šķēlēm šķiņķa, divām šķēlēm bekona vai nelielam liellopa gaļas burgerim.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.