1. Skriešana stiprina jūsu ķermeni 7

Kad jūs skrienat, visas jūsu ķermeņa daļas gūst labumu no jūsu kustības. Turpinājumā dažas pozitīvas skriešanas priekšrocības, kas atstāj labvēlīgu ietekmi uz jūsu organismu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Sirds
Regulāra skriešana uzlabo elpošanu, pazemina holesterīna līmeni, samazina diabēta risku un uzlabo sirds veselību. Faktiski, saskaņā ar kardiologa Dr. Dena Augustina teikto: “Ja jūs varētu iekļaut vingrošanu tabletē, tā būtu vērtīgāka, nekā lielākā daļa zāļu, ko ārsts varētu jums izrakstīt.”

Sirds ir kā dzinējs. Skrienot vai veicot jebkāda veida izturības vingrinājumus, jūsu sirdij ir jāizsūknē vairāk asiņu, lai tā varētu piegādāt vairāk skābekļa citiem ķermeņa orgāniem, lai tie spētu darbotos efektīvi. Savukārt, tad lielākam apjomam ir asiņu jāatgriežas sirdī, lai cikls varētu turpināties.

CITI ŠOBRĪD LASA
Jo vairāk skrienat, jo lielāka un stiprāka kļūst jūsu sirds, kas nozīmē, ka tā var izsūknēt vairāk asiņu ar katru sirdspukstu.

Tas, savukārt, nozīmē, ka jūsu sirds var piegādāt tādu pašu skābekļa daudzumu ar mazāku sirdspukstu skaitu, pazeminot sirdsdarbības ātrumu. Zemāks sirdsdarbības ātrums ir saistīts ar efektīvāku sirds darbību.

Kājas
Skriešana ir uz apakšējām ekstremitātēm vērsts vingrinājums, kurā tiek dažādi nodarbinātas četras galvenās kāju muskuļu grupas. Skrienot un atkārtoti izmantojot šos ķermeņa lejasdaļas muskuļus, jūs pakāpeniski palielināsiet muskuļu spēku, uzlabosiet ātrumu un līdzsvaru, samazināsiet traumu risku un uzlabosiet skriešanas prasmi.

Locītavas
Neskatoties uz populāro mītu, ka skriešana bojā jūsu ceļgalus! Patiesībā šī fiziskā aktivitāte stiprina jūsu ceļus un citas locītavas. To apstiprina Kalifornijas Stenfordas universitātes pētījumi, kas liecina, ka skrējējiem ir mazāks locītavu nodilums nekā tiem, kas neskrien.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.