Foto: Photoug/SHUTTERSTOCK

Tukšas olas Lieldienu dekorācijām: 3 soļi, kā izpūst olu 0

Olu virknes, čaumalu dekorācijas svētku galdam un mājokļa rotāšanai paredzētie rotājumi ir viegli un ātri pagatavojami, ja vien ir sagatavots galvenais pamatmateriāls – izpūstās olu čaumalas. Kādu laiku pirms Lieldienām, gatavojot ēdienus no olām – pankūkas, omletes, sacepumus, pievienojot olas, tās nevis piesit ēdienam, bet izpūš, lai būtu izejmateriāls skaistiem dekoriem.

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
TV24
Krievu okupantu vidū ir izveidota īpaša pašnāvnieku “kasta” ar nosaukumu “kamieļi”
Lasīt citas ziņas

1. Jēlo olu vispirms zem ūdens strūklas rūpīgi nomazgā, lai vēlāk, klājot krāsu uz čaumalas, tā segtos vienmērīgi.

2. Ar spicu naža galu izsit 3–4 mm caurumiņu olas abos galos.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Olu turot virs bļodiņas, mierīgi izpūš olas dzeltenumu un baltumu. Tukšo čaumalu izskalo un nožāvē.

Izpūsto olu rotājumi būs viegli un gaisīgi, taču var nopirkt arī gatavas putuplasta olas un izmantot dekorēšanai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.