Foto: Photoug/SHUTTERSTOCK

Tukšas olas Lieldienu dekorācijām: 3 soļi, kā izpūst olu 0

Olu virknes, čaumalu dekorācijas svētku galdam un mājokļa rotāšanai paredzētie rotājumi ir viegli un ātri pagatavojami, ja vien ir sagatavots galvenais pamatmateriāls – izpūstās olu čaumalas. Kādu laiku pirms Lieldienām, gatavojot ēdienus no olām – pankūkas, omletes, sacepumus, pievienojot olas, tās nevis piesit ēdienam, bet izpūš, lai būtu izejmateriāls skaistiem dekoriem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

1. Jēlo olu vispirms zem ūdens strūklas rūpīgi nomazgā, lai vēlāk, klājot krāsu uz čaumalas, tā segtos vienmērīgi.

2. Ar spicu naža galu izsit 3–4 mm caurumiņu olas abos galos.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Olu turot virs bļodiņas, mierīgi izpūš olas dzeltenumu un baltumu. Tukšo čaumalu izskalo un nožāvē.

Izpūsto olu rotājumi būs viegli un gaisīgi, taču var nopirkt arī gatavas putuplasta olas un izmantot dekorēšanai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.