Truša sedls ar burkānu biezeni 0
Sastāvdaļas. (4 porcijas) 2 l teļa buljona, 2 truša sedla gabali, 60 g prošuto šķiņķa šķēlēs, 60 g šampinjonu, 60 g austersēņu, 2 ķiploka daiviņas, 0,5 kg burkānu, 200 g sviesta, 100 g Briseles kāpostu,
timiāna zariņš, olīveļļa cepšanai, pēc vajadzības: sāls un pipari.
Kā gatavot?
Sēnes sagriež smalkos kubiņos un olīveļļā kopā ar kapātiem ķiplokiem un timiāna lapiņām labi apcep.
Truša sedlu atkaulo, lai katram karbonādes gabalam ir sava vēdera daļa, ko izdauza ar gaļas āmuru, lai tā cepoties pārāk nesaraujas. Katru truša muguras daļu pilda ar apceptajām sēnēm, cītīgi sarullē un ietin prošuto šķiņķa šķēlēs. Lai rullītis neizjūk, sasien ar aukliņu. Uz pannas vienmērīgi no visām pusēm apcep un uz 15 – 20 minūtēm liek cepeškrāsnī 180 ˚C temperatūrā.
Tikmēr teļa gaļas buljonu vāra, līdz tas iegūst sīrupa konsistenci, pieber sāli un piparus.
Nomizotus burkānus sīki sagriež un vāra, kamēr pavisam mīksti. Pieber sāli un sablendē ar daļu ūdens, kurā tie vārījās. Pievieno sviestu un turpina blendēt, kamēr rodas viendabīga, viskoza masa.
Kad truša sedls ir gatavs, to izņem no krāsns un 5 minūtes ļauj atpūsties. Tad sagriež ripiņās.
Briseles kāpostiem noloba ārējās zaļās lapiņas un blanšē verdošā ūdenī.
Visas sastāvdaļas vēlreiz uzkarsē, kārto uz šķīvja, pārlej ar teļa buljona mērci un rotā ar zaļumiem.