Troponā mežacūkas gaļa ar sīpoliem, burkāniem un knēdeļiem. Fotorecepte 0
Četrām personām
SASTĀVDAĻAS
1 kg mežacūkas mīkstuma, cepšanai 100 g sviesta un 100 g speķa, divi burkāni, sīpols, rozmarīns, kumins jeb romiešu ķimenes, 200 g saldā krējuma.
Marinādei: puslitrs vīna etiķa, glāze vārīta atdzesēta ūdens, trīs ēdamkarotes eļļas, trīs krustnagliņas, piecas kadiķogas, seši raibie pipari.
Knēdeļiem: 800 g vārītu kartupeļu ar mizu, 50 g vārītu burkānu, pusglāzes kviešu miltu, pusglāzes mannas putraimu, viena ola vai divi olu dzeltenumi, šķipsniņa muskatrieksta, sāls.
Piedevām: brūkleņu–ābolu ievārījums, marinēti ķirbji, skābēti gurķi.
1. Marinē un gatavo gaļu. Gaļu marinē 12 stundas vēsā vietā. Marinēto gaļu nosusina, sagriež šķēlēs, izklapē un ierīvē ar sāli un pipariem.
2. Sagriež speķi un kopā ar sviestu uzkarsē pannā. Apcep gaļu pannā no abām pusēm.
3. Apcepto gaļu liek kārtām ar sagrieztiem burkāniem, sīpoliem, pievieno rozmarīnu un kuminu. Sautē, līdz gaļa mīksta, pievieno saldo krējumu un vēl nedaudz pasautē. Var pievienot arī tomātu mērci.
4. Gatavo knēdeļus. Nomizo vārītos kartupeļus un burkānus un sarīvē uz rīves. Pievieno sakultu olu, miltus, mannu, muskatriekstu, sāli un samaisa. Veido klimpas olas lielumā un vāra verdošā ūdenī, kam nedaudz pievienots sāls, līdz tie uzpeld. Izņem ar putu karoti, pārlej ar izkausētu sviestu un pasniedz pie gaļas.