Tritikāles kēksiņi ar āboliem 0

Nepieciešams (12 – 15 kēksiņiem): 3 olas, 130 g sviesta, 180 g tumšā cukura, 100 ml piena vai saldā krējuma, 280 g tritikāles pilngraudu miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, kanēlis vai vaniļa pēc izvēles, 1 liels skābs ābols (nomizots un sagriezts nelielos gabaliņos), 150 g brūkleņu.

Reklāma
Reklāma

 

Kā pagatavot?

Kokteilis
Aptumsumu koridors: 10 lietas, kas jāizmet līdz 14. martam, lai izvairītos no neveiksmes 1
Veselam
Kāpēc naktī, ja pēkšņi pamosties, vajadzētu paciesties un neiet uz tualeti, skaidro miega speciālisti 36
Vēsture skarbi tiesās Trampu: ekonomists skaidro, kāpēc konflikts ar Zelenski kaitēs pašām ASV
Lasīt citas ziņas

Cepeškrāsni noregulē uz +200…+220 °C. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas un turpina putot, pievieno pienu un saputo viendabīgā masā. Pievieno miltus un cepamo pulveri, kā arī kanēli vai vaniļu, ātri, bet rūpīgi sajauc. Mīklā iejauc ābolus un brūklenes. Pilda nelielās kēksa formiņās un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. Kēksiņi ir gatavi, kad tajos iedurts koka irbulītis paliek sauss, bez mīklas.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.