Regulāras ēdienreizes un viegli pārstrādājama pārtika 0
Lai nodrošinātu veselīgu dzīvesveidu un enerģiju visas dienas garumā, ir svarīgi ievērot regulāras ēdienreizes. Lai palīdzētu organismam pamosties un iegūt enerģiju jaunai dienai, ieteicams brokastu ēdienkartē iekļaut graudaugu produktus kombinācijā ar svaigām ogām vai augļiem.
Piemēram, auzu pārslu putra ar svaigām avenēm un jāņogām būs tieši piemērots ēdiens vieglai, bet sātīgai rīta maltītei. Vasaras sezonā pusdienās ieteicams izvēlēties viegli pārstrādājamu gaļu, piemēram, tītara gaļu vai zivi ar rīsiem un svaigiem salātiem.
Siltā laikā priekšroku dodiet tieši zivīm, jūras veltēm, kā arī vistas, truša, liellopa liesai gaļai vai veģetārai maltītei.
Vakariņām viens no piemērotākajiem ēdieniem būs salāti, kuros ir vairāk šķiedrvielas un olbaltumvielas, piemēram, svaigie lapu salāti ar fetas sieru, zemenēm un mandelēm, kā arī augļu smūtijs ar pienu vai grieķu jogurtu un sezonas ogām.