Trīs rudens kokteiļu receptes – galvenajā lomā konjaks 0
Hennessy Apple
Drēgnajos rudens vakaros, kad dārza svētki kļuvuši vien par vasarīgām atmiņām, šķiet, ka teju puse no kopā sanākšanas burvības zudusi. Tomēr, izvēloties mazliet neierastu ēdienkarti, asprātīgas spēles un pasniedzot viesiem oriģinālus kokteiļus, rudenīgo sentimentu var pārvērst lieliskā, saviesīgā pasākumā. Šim nolūkam lieliski kalpos konjaka kokteiļi, kas demonstratīvi “apgāž mītu” par to, ka konjaku lielākoties bauda vīrieši, turklāt tīrā veidā. Tā, piemēram, pasaules slavenā konjaku nama Hennessy zīmola vēstnesis, izcilais konjaku eksperts Fabiāns Levjē (Fabien Levieux), kas šoruden bija ieradies Rīgā, lai kopā ar konjaka cienītājiem Latvijā atzīmētu Hennessy 250 gadu jubileju, norāda, ka konjaku kokteiļos jauc jau kopš 19.gadsimta. Eksperts piedāvā trīs lieliskas konjaka kokteiļu receptes, kas lieliski atsvaidzinās ierasto dzērienkarti un pārsteigs ikvienu pasākuma viesi.
“Hennessy Apple” pagatavošanai būs nepieciešams:
Pagatavošana
Hennessy Very Special konjaks – 30 ml
Ābolu liķieris – 15 ml
Gomme sīrups – 8 ml
Šampanietis Moet Brut Imperial – kokteiļa pārliešanai
Dekoram:
Citrons – 1 šķēlīte
1. Šeikerī pēc kārtas lej (1) Hennessy Very Special konjaku, (2) ābolu liķieri un Gomme sīrupu.
2. Piepilda šeikeri ar ledu, kārtīgi visu sakrata (velti tam aptuveni 10 sekundes).
3. Dzērienu lej šampanieša glāzē – lai glāzē neiekristu ledus, dzērienu lej lēnām vai pat vari izmantot tīru sietiņu.
4. Pa virsu dzērienam lej Moet Brut Imperial šampanieti. Visu viegli samaisi ar garu karoti.
5. Kokteili rotā ar citrona šķēlīti.