Produkti, kas obligāti jāmazgā pirms gatavošanas 0
1. Konservu kārbas
Nekad neatver konservu kārbu, to iepriekš nenomazgājot. Pa to laiku, kamēr konservi stāv veikala plauktā, uz to vāciņa sakrājas daudz putekļu un dažādu mikroorganismu, tāpat katrs var paņemt kārbu rokās un nolikt to atpakaļ. Lai izvairītos no saindēšanās un dažādām infekcijām, katru kārbu pirms atvēršanas nepieciešams nomazgāt.
Iesakām pēc iespējas mazgāt tos produktus, kas atrodas kārbās, lai noskalotu konservantus vai ķīmiskas piedevas.
2. Augļi un dārzeņi ar neēdamu miziņu
Pat ja augļa vai dārzeņa mizu neēd, bet vienkārši izmet ārā, to vienalga vajag kārtīgi nomazgāt. Te jāmin iecienītos banānus, citronus, apelsīnus, mandarīnus, melones. Ja tīra tos ar rokām, visas baktērijas un apstrādes ķimikālijas automātiski nokļūst uz tām, bet pēc tam tiek apēsti.
3. Augļi un dārzeņi ar ēdamu miziņu.
Tos mazgā ar vēsu ūdeni un bez mazgāšanas līdzekļu pievienošanas. Lai samazinātu baktēriju daudzumu, kas varētu būt palikušas pēc mazgāšanas, augļus un dārzeņus noslauka ar papīra dvielīti.
Avots: lifehacker.org