Foto – Shutterstock

Trīs produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst mazgāt pirms pagatavošanas 0

1. Olas.


Pēc apstrādes uz olām izveidojas aizsargkārtiņa, kas absolūti nekaitē veselībai. Tā vajadzīga, lai uz olām iespējami esošās baktērijas nenokļūtu uz citiem produktiem.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Lasīt citas ziņas

Tāpēc olas pēc nopirkšanas olas un pirms gatavošanas nekādā gadījumā nevajadzētu mazgāt, citādi vienkārši nomazgāsi aizsargkārtiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Vista

Vistu mazgāt pirms pagatavošanas ir īpaši bīstami. Kad vista nokļūst ūdenī, tā piesārņo to ar jēlā gaļā esošām baktērijām, bet pēc tam kopā ar ūdeni tās var nokļūt uz virtuves virsmām un piesārņot citus pārtikas produktus. Īpaši slikti ir tas, ka šādā veidā var saslimt pat ar salmonelozi.

Lai vista neradītu draudus veselībai, tā jāgatavo vismaz 75 grādu temperatūrā.

3. Zivis

Tas pats, kas ar vistu – zivju iepriekšēja mazgāšana neiznīcina tajās esošās baktērijas, bet veicina to izplatīšanos uz virtuves virsmām

Šķir nākamo lapu un uzzini, kuri produkti jāmazgā obligāti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.