Foto: Shutterstock

3. Asā mērce 0

Lielākā daļa aso mērču satur etiķi vai citrusaugļu aromatizētājus, kuriem ir augsta skābuma pakāpe. Šīs sastāvdaļas var kairināt kuņģa gļotādu, īpaši, ja jums ir nosliece uz skābes atvilni, grēmām vai gastrītu.

Reklāma
Reklāma
“Baidens mums šķitīs mīlīgs večuks ar dāvanu maisu.” Krievijā sākusies panika Trampa ultimāta dēļ
TESTS. Ja vari iegūt vismaz 8 no 9 punktiem šajā asociāciju testā, vari sevi saukt par latviešu literatūras ekspertu
RAKSTA REDAKTORS
“Stāvi! Nekāp!” iekšējā balss kliedza, taču pēc viena soļa viņas dzīve apgriezās kājām gaisā…
Lasīt citas ziņas

„Kapsaicīns, savienojums, kas piešķir mērcei asumu, var atslābināt barības vada muskuļus, izraisot skābes atvilni. Dažiem cilvēkiem liels daudzums asas mērces var izraisīt arī spazmas vai caureju,” norāda ārsts.

Šīs mērces neapšaubāmi spēj piešķirt ēdieniem īpašu garšu un aromātu, tomēr to pārmērīga vai regulāra to lietošana lielos daudzumos var negatīvi ietekmēt gremošanu, īpaši jutīgiem cilvēkiem. Tāpēc svarīgi tās lietot ar mēru, īpaši, ja jums ir jutīga gremošanas sistēma.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.