3. Asā mērce 0
Lielākā daļa aso mērču satur etiķi vai citrusaugļu aromatizētājus, kuriem ir augsta skābuma pakāpe. Šīs sastāvdaļas var kairināt kuņģa gļotādu, īpaši, ja jums ir nosliece uz skābes atvilni, grēmām vai gastrītu.
„Kapsaicīns, savienojums, kas piešķir mērcei asumu, var atslābināt barības vada muskuļus, izraisot skābes atvilni. Dažiem cilvēkiem liels daudzums asas mērces var izraisīt arī spazmas vai caureju,” norāda ārsts.
Šīs mērces neapšaubāmi spēj piešķirt ēdieniem īpašu garšu un aromātu, tomēr to pārmērīga vai regulāra to lietošana lielos daudzumos var negatīvi ietekmēt gremošanu, īpaši jutīgiem cilvēkiem. Tāpēc svarīgi tās lietot ar mēru, īpaši, ja jums ir jutīga gremošanas sistēma.
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.