Dateļu ēšana un citas zinātniski pārbaudītas, vienkāršas metodes, kas palīdz vieglāk un raitāk dzemdēt 2
Dateles
Nereti dzirdēts, ka dzemdības atgādina maratonu – garu, fizisku, spraigu, izturību prasošu – notikumu. Tomēr sev palīdzēt var daudzos veidos.
Neliels pētījums, kas veikts no 2007. gada februārim līdz 2008. gada janvārim Džordana Zinātnes un Tehnoloģiju Universitātē (Jordan University of Science and Technology) rāda, ka sievietes, kuras pēdējo četru grūtniecības nedēļu laikā ik dienu ēda sešas dateles, piedzīvoja īsākas dzemdības ar mazāku medicīnisko iejaukšanos. Pētījumā piedalījās 69 sievietes, kuras ēda dateles (6 dienā) un 45 sievietes, kuras tās neēda.
96% sieviešu, kuras ēda sešas dateles, dzemdības spontāni sākās pašām, salīdzinājumā ar 79% sieviešu, kuras dateles neēda. Tikai 28% no tām, kuras ēda dateles, dzemdībās bija nepieciešams stimulēt kontrakcijas ar hormonu oksitocīnu, kamēr sievietēm, kas dateles neēda, tas bija nepieciešams 47% gadījumu.
Turklāt sievietes, kas šo žāvēto augli ēda biežāk, slimnīcā ieradās ar lielāku dzemdes kakla atvērumu (vidēji 3,52 cm salīdzinājumā ar 2,02 cm) un ievērojami biežāk bija nepārplīsuši augļūdeņi (83% “dateļu grupā” un 60% – “dateļu neēdāju grupā”).
Pirmais jeb atvēršanās dzemdību periods “ēdējām” ilga vidēji 510 minūtes (8,5 stundas), kamēr “mazēdājām” tās bija vidēji 906 minūtes (15 stundas).