Foto – Fotolia

Trīs klasiski kokteiļi – kā padarīt tos patiešām izcili gardus? 0

Ketel One Asiņainā Mērija

Kokteiļu jaukšanas mākslas atslēga – pareizi sagatavotas sastāvdaļas un pacietība. Īsi pirms svētku brīvdienām pirmo reizi Rīgā pēc īpaša PRIKE Latvija uzaicinājuma viesojās viens no pasaules labākajiem bārmeņiem, zīmolu Diageo Reserve un Bulleit Frontier Bourbon globālais vēstnieks Tims Eteringtons-Džadžs (Tim Etherington-Judge). Vizītes ietvaros T. Džadžs vadīja plaši apmeklētu lekciju – meistarklasi Latvijas labākajiem bārmeņiem, kurā klātesošos iepazīstināja ar dažādu alkoholisko dzērienu vēsturi un to garšas niansēm, kā arī dalījās ar jau labi zināmu kokteiļu atjaunotām, garšas ziņā uzlabotām receptēm. Tieši garšas nianses ir tās, kas atšķir pieņemamu kokteili no patiešām izcila garšas baudījuma. Iepazīsties ar Tima Džadža izstrādātajām trīs kokteiļu receptēm un apgūsti, kā ar nelielu iepriekšēju sagatavošanos varēsi pārsteigt savus draugus ar patiešām izciliem kokteiļiem!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Asiņainā Mērija pavisam noteikti ir viens no pasaulē populārākajiem kokteiļiem – piemēram, ASV to bieži pieņemts pasniegt pat vēlajās brokastīs. Ņemot vērā, ka kokteiļa pagatavošanas process nav sarežģīts, daudzi bārmeņi pasaulē izstrādā savu īpašo Asiņainās Mērijas recepti. Tima Džadža Asiņainās Mērijas receptes atslēga neslēpjas pagatavošanas procesā, bet gan iepriekš īpaši sagatavotajā degvīnā.

Sastāvdaļas:
60ml Ketel One degvīns
2 ēdamkarotes Virgin olīveļļas
Tomātu sula
Citronu sula
Svaigi mārrutki
Tobasko mērce
Seleriju sula
Kūpināts sāls (Smoked Rock Salt)
Melnie pipari

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavošanās process:
Pirms gatavot kokteili, nepieciešams sagatvot degvīnu ar tā saukto fat wash tehniku.
Pudeli degvīna Ketel One sajaucam ar Virgin olīveļļu (2 ēdamkarotes); spēcīgi sakratām. Atstāj uz vienu dienu nostāvēties. Pēc 24 stundām nostāvējušos degvīnu izfiltrējam cauri kafijas filtram un izfiltrēto dzērienu ievietojam saldētavā. Kad degvīns ļoti spēcīgi atdzesēts, to vēlreiz izfiltrējam cauri kafijas filtram. Tad tas ir gatavs lietošanai kokteilī.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam šeikerī. Pasniedz sulas (jeb highball) glāzē, kas pildīta ar ledu (pēc ieskatiem). Dekorē ar selerijas kātiņu vai citrona šķēlīti.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.