Nepietiekams olbaltumvielu daudzums 0
Pēdējā kļūda, no kuras Dr. Mors iesaka izvairīties, lai uzlabotu vielmaiņu, ir pārāk maza olbaltumvielu un šķiedrvielu uzņemšana. Šīs uzturvielas palīdz nodrošināt sāta sajūtu un stabilu enerģiju visa dienas garumā.
Olbaltumvielas ir īpaši svarīgas, ja vēlaties paātrināt vielmaiņu, jo, uzņemot olbaltumvielas, organisms patērē papildu enerģiju to sagremošanai.
Šis pozitīvais “termiskais efekts” ir plaši pētīts, un tā ietekme ir apstiprināta jaunākajos zinātniskajos pētījumos.
Piemēram, 2020. gada rakstā žurnālā Journal of Obesity & Metabolic Syndrome tika analizēti vairāki pētījumi par olbaltumvielām bagāta uztura ietekmi uz vielmaiņu.
Pētnieki konstatēja, ka uzturs ar augstu olbaltumvielu saturu veicina svara saglabāšanu periodā no sešiem mēnešiem līdz gadam, daļēji pateicoties tieši olbaltumvielu termiskajam efektam.
“Centieties uzturā iekļaut vairāk nepārstrādātu produktu – augļus, dārzeņus, liesās olbaltumvielas un pilngraudu produktus,” iesaka Mors.
“Būtiska ir arī organisma apgāde ar šķidrumu. Ja parasts ūdens negaršo, pievienojiet tam citrona šķēlīti, ogas vai gurķi dažādībai,” viņš iesaka.
Sagatavots pēc ārvalstu preses materiāliem.