
Garšvielu eksplozija 0
• 800 ml ūdens*
• 15 g zaļās tējas
• 1,5 cm svaigas ingvera saknes
• 6 zaļā kardamona pākstiņas
• 3 smaržīgie pipari
• 3 krustnagliņas
• ⅛ tējkarotes rīvēta muskatrieksta
• 3 tējkarotes medus
Ingvera sakni nomazgā, notīra un smalki sarīvē. Kardamona pākstis, smaržīgos piparus un krustnagliņas saberž piestā vai samaļ kafijas dzirnaviņās. Visas garšvielas un zaļo tēju liek katlā un uzlej vārošu ūdeni. Uzliek vāku, lai 10 minūtes ievelkas. Izkāš caur sietiņu un mazliet atdzisušai tējai pievieno medu. Pasniedz siltu. Šī tēja ir patiešām kā eksplozija – daudz smaržu un garšu vienā tasītē, turklāt tā ne tikai sasilda, bet arī nomierina satrauktu prātu.
* Receptē norādītā daudzuma pietiek trim lielām tējas krūzēm.