Gardākais siers pie vīna – Saulgriežu siers 0
Īpašu recepti var izmēģināt tie siera sējēji, kas starp tradicionāliem labumiem Līgo galdā cels arī vīnu. Regīnas Daņiļevičas no Lauteres Madonas novadā Saulgriežu siera recepti žūrija novērtēja kā labāko sieru šo garšu mijiedarbībai.
Sastāvdaļas:
• Vājpiena biezpiens – 1,5 kg
• Piens 2,5% – 3 litri
• Olas – 3 gab.
• Ķimenes – 1 tējk.
• Sviests – 2 tējk.
• Sāls – 2 ēd. k.
Pienu uzkarsē līdz veidojas putiņas, pievieno ķimenes, sakultas olas un maisot karsē līdz piens sāk gandrīz vārīties. Tad pievieno biezpienu un maisa līdz masa sāk vārīties, beigās pieberot sāli. Masu salej marlē un noslogo, kamēr tā pilnībā atdziest. Aukstu sieru liek pannā ar izkausētu sviestu un apcep zeltainu garoziņu.