Gardākais siers kā deserts 0

Ar sieru var mieloties daudz un dažādos veidos – tas var būt arī kā lielisks deserts, ko pēc izvēles pasniegt kopā ar medu, ievārījumu vai augļiem. Jaunpilnieces Ženijas Liepas Jāņu sieru Rimi gardēži kopā ar siera vecmeistarēm atzina par gardāko mājās sieto sieru – desertu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
RAKSTA REDAKTORS
4 biežākās kļūdas, kāpēc topošie šoferi “izkrīt” CSDD braukšanas eksāmenā. Tās der atcerēties arī pieredzējušiem šoferiem
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas:
• Vājpiena biezpiens – 1 kg
• Lauku piens – 5 litri
• Olas – 3 gab.
• Sviests – 100 g
• Ķimenes
• Sāls

Pienu karsē apmēram līdz 90 grādu temperatūrai, pa reizei apmaisot, kamēr sāk celties garaiņi. Tad pievieno sadrupinātu biezpienu un turpina lēni maisīt, gaida, kad biezpiens savelk pienu un atdalās sūkalas. Tikmēr sagatavo mitru marli, uz kuras izlej masu. To kārtīgi izšūpo, lai masa būtu pēc iespējas sausāka. Katliņā ieliek sviestu un karsto masu. Bļodiņā sakuļ olas, pieliek noplaucētas un izmērcētas ķimenes un pievieno tās masai katliņā. Karsēšanas laikā pievieno sāli un turpina karsēšanu, kamēr masa veļas kamolā un kļūst spīdīga, tad masu liek bļodiņās un atdzesē.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.