
Trīs gardu mājās sieto Jāņu sieru receptes 0
Gardākais siers – Lakstīgalu ielas Jāņu siers

Pašu cepti pīrāgi, marinēta gaļa, mazsālīti gurķīši – gatavošanas idejas Līgo galdam nav tālu jāmeklē. Taču svētku galda karalis neapšaubāmi ir Jāņu siers – veikalā iegādāts vai pašu siets. Nupat kā notikušajā Rimi siera mantojuma meklējumu finālā Rimi gardēži kopā ar siera vecmeistarēm noteica gardākās mājās sieto sieru receptes no visas Latvijas, un aicina tās izmēģināt ikvienam. Tostarp ir gan gardākais siers kā deserts un kā pamatēdiens, gan Jāņu siers, kas lieliski sader kopā ar vīnu.
Gardākā mājās sietā Jāņu siera konkursa uzvarētājas godu ieguva ķekavnieces Edītes Jurjānes recepte, kurā izmantotas pašas dārzā audzētas garšvielas. Viņas sietais Lakstīgalu ielas Jāņu siers tika atzīts arī par labāko sieru kā pamatēdienu, ko var grillēt, cept un pasniegt kopā ar dažādām piedevām.
Sastāvdaļas:
• Piens – 5 litri
• Olas – 5 gab.
• Biezpiens – 800 g
• Rūgušpiens – 1 litrs
• Sviests – 100 g
• Nedaudz citronu sula
• Ķimenes
• Baziliks
• Dilles
• Sāls
5 litrus piena karsē, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu un citronu sulu. Kad sarec, notecina sietā uz mitras marlītes. Liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku. Lēni karsē, maisa ar koka karoti līdz masa kļūst sierīga. Tad liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē.