Publicitātes foto

Trīs gardu mājās sieto Jāņu sieru receptes 0

Gardākais siers – Lakstīgalu ielas Jāņu siers

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas
Publicitātes foto

Pašu cepti pīrāgi, marinēta gaļa, mazsālīti gurķīši – gatavošanas idejas Līgo galdam nav tālu jāmeklē. Taču svētku galda karalis neapšaubāmi ir Jāņu siers – veikalā iegādāts vai pašu siets. Nupat kā notikušajā Rimi siera mantojuma meklējumu finālā Rimi gardēži kopā ar siera vecmeistarēm noteica gardākās mājās sieto sieru receptes no visas Latvijas, un aicina tās izmēģināt ikvienam. Tostarp ir gan gardākais siers kā deserts un kā pamatēdiens, gan Jāņu siers, kas lieliski sader kopā ar vīnu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gardākā mājās sietā Jāņu siera konkursa uzvarētājas godu ieguva ķekavnieces Edītes Jurjānes recepte, kurā izmantotas pašas dārzā audzētas garšvielas. Viņas sietais Lakstīgalu ielas Jāņu siers tika atzīts arī par labāko sieru kā pamatēdienu, ko var grillēt, cept un pasniegt kopā ar dažādām piedevām.

Sastāvdaļas:
• Piens – 5 litri
• Olas – 5 gab.
• Biezpiens – 800 g
• Rūgušpiens – 1 litrs
• Sviests – 100 g
• Nedaudz citronu sula
• Ķimenes
• Baziliks
• Dilles
• Sāls

5 litrus piena karsē, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu un citronu sulu. Kad sarec, notecina sietā uz mitras marlītes. Liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku. Lēni karsē, maisa ar koka karoti līdz masa kļūst sierīga. Tad liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.