Foto: Fotolia

Trīs gardas receptes, kā ātri sasildīties 0

Aukstākā laikā sasildīties palīdz un patīkamu mundrumu sniedz karstie dzērieni. Piedāvājam trīs receptes, kā pagatavot karsto dzērienu no plūmju kompota ar garšvielām, no ingvera un svaigiem augļiem, kā arī aromātisku sildošo garšvielu tēju ar laimu.

Reklāma
Reklāma

Padomi

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas
Foto: Binh Thanh Bui/Shutterstock

• Ja gribas stipru tēju, ingveru smalki sarīvē un tad aplej ar verdošu ūdeni, ja vājāku – sagriež šķēlītēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Sildošajiem dzērieniem var pievienot arī pašmāju ārstniecības augus, piemēram, piparmētru, citronmētru, liepziedus. Tie dos patīkamu smaržas buķeti un maigu, saldenu garšu.

• Par kanēli jāzina kāds noslēpums. Ja to pievieno maltā veidā un vāra, dzēriens būs staipīgs, gļotains, īpaši, ja kādu brīdi pastāv. Tāpēc vāra tikai kanēļa standziņas, kuras dod spēcīgu garšu un smaržu. Maltu kanēli var uzkaisīt dzērienam pirms pasniegšanas.

• Karstajiem dzērieniem kā pamatbāze labi noder plūmju kompots, ābolu sula un kompots, upeņu sula, ķiršu kompots. Koncentrēto dzērienu atšķaida ar verdošu ūdeni, pievieno sildošās garšvielas.

• Siltajiem dzērieniem ieteicams pievienot dažādus augļus un ogas: saldētas upenes, smiltsērkšķus, dzērvenes, brūklenes, avenes, svaigu ābolu un bumbieru gabaliņus. No siltzemju augļiem ziemas dzērieniem iederīgi ir apelsīni, mandarīni, mango, ananasi, citroni, laimi.

• Upeņu un dzērveņu karstajiem dzērieniem labi piestāv rozmarīns. Svaigs šā garšauga zariņš dod spēcīgu aromātu. Kaltētā veidā garšaugi karstajos dzērienos neiedarbojas tik atsvaidzinoši. Rozmarīns labi sader arī ar mandarīniem un citronu.

• Karstajiem dzērieniem neliek klāt medu. To pasniedz atsevišķi.

UZZIŅA

• Garšvielu tējas ieteicams lietot arī tad, ja gadījies nosalt, jo tās sasilda no iekšienes. Karsto dzērienu var gatavot no jebkuru sildošo garšvielu kombinācijas, pasniedzot ar dažādiem augļiem un ogām vai svaigi sagrieztām citrusaugļu šķēlītēm.

• Populārākā sildošā garšviela aukstajā laikā ir ingvers. Karsējošs efekts ir arī melnajiem un smaržīgajiem pipariem, koriandram, krustnagliņām, kanēļa standziņām, anīsa zvaigznei, muskatriekstam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.