Žāvētas vistas salāti ar fusilli sinepju mērcē 4
Gardi salāti piemēroti arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot “neatsulojas”.
Izejvielas 4 personām
250g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
šķipsna sāls
450g žāvētas vistas gaļas
180g redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
2 āboli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
maza buntīte ar sagrieztiem lociņiem
Mērcei
3 ēdamk. majonēzes
3 ēdamk. pilngraudu sinepju
1 tējk. medus
1 ēdamk. ūdens
Gatavošana
1. Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pasta ir al dente. Nolej ūdeni un pastu atdzesē.
2. Bļodiņā pagatavo salātu mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
3. Lielā bļodā sajauc kopā pastu, žāvēto vistas gaļu, redīsus, ābolus un lociņus. Lej pāri mērci un samaisi.
Recepšu autore: Linda Tellgrena, lindasvirtuve.lv