Penne ar zaļumiem un fetu 4
Izejvielas 4 personām
350g “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
šķipsna sāls
300g sarkano plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
250g dzelteno plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
sauja rukolas lapiņu
140g fetas siera, sadrupināta
Spinātu pesto gatavošanai
60g spinātu lapiņu
50g ciedru (pīniju) riekstu
70ml pirmā spieduma olīveļļas
1 ķiploka daiviņa, nomizota
20g rīvēta cietā siera
Gatavošana
1. Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni.
2. Pagatavo pesto, saberot blenderī visas sastāvdaļas.
3. Karstai pastai pievieno pesto un samaisi. Pievieno tomātus, rukolu un atkal samaisi. Liec šķīvjos un pārber ar fetas sieru. Pasniedz karstu.