Foto – Aija Geida

Trifeles ar zemenēm – veselīga recepte kārumniekiem 0

Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno maltu muskatriekstu un kanēli, uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no uguns un pievieno smalkos gabaliņos salauzītu melno šokolādi un lēnām maisa, līdz tā izkususi. (Ja visa šokolāde neizkūst, katliņu ieliek karstā ūdens peldē.)

Reklāma
Reklāma
Kalpos vairāk nekā 15 gadus: nosaukti auto, no kuriem īpašnieki nesteidz šķirties pat pēc vairākiem gadiem
Kokteilis
Latviešu izvairīšanās horoskops jeb kā katra zodiaka zīme izvairās no citiem cilvēkiem 3
“Tas ir Ivans Vladimirovičs Putins.” Pirmo reizi publiskoti Putina slepenā dēla foto, kuru pirms 10 gadiem viņam dāvāja Kabajeva 22
Lasīt citas ziņas

Pēc tam pievieno rumu un smalki sagrieztus zemeņu gabaliņus. Masu stundu patur ledusskapī, lai tā kļūst stingra, un veido sirsniņas vai veļ mazas bumbiņas.

Tās vai nu mērcē šokolādes glazūrā, vai apviļā kakao pulverī. Ja nav pieejamas zemenes, var izmantot smalki sagrieztas kaltētas dzērvenes vai ķiršus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rums ar melno šokolādi ir ideāls savienojums, kuru lieliski papildina zemeņu aromāts un pievienotās garšvielas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.