Trifeles ar mandelēm 0
Sastāvdaļas:
280 g mandeļu
150 g dateļu
Vidēji liela apelsīna sula
1 apelsīna miziņa
Tējkarote svaiga ingvera
2 ēdamkarotes kakao pulvera
Tējkarote kanēļa
Mandeles sablendē traukā, lai veidotos rupja maluma milti (jāraugās, lai tie nesaķepētu, jo tad sāk atdalīties eļļa). Sausas dateles aplej ar aukstu ūdeni un patur 15 minūtes, bet, ja tās ir sulīgas, to nevajag darīt, tikai sagriezt gabaliņos. Uz smalkas rīves sarīvē ingveru un apelsīna miziņu. Sasmalcinātajām mandelēm pievieno sagrieztās dateles, ingveru un apelsīna miziņu un mazliet apelsīna sulas. Ja masa ir pārāk sausa, pielej vēl nedaudz apelsīna sulas, līdz tā kļūst plastiska. Sagatavoto masu pusstundu patur ledusskapī, lai nedaudz sacietē. Tad veļ bumbiņas un apviļā tās kakao pulverī. Garšas dažādošanai pusi no apelsīna sulas (2–3 ēdamkarotes) var aizstāt ar rumu.