Donalds Tramps un Kamala Harisa
Donalds Tramps un Kamala Harisa
AP Photo/Alex Brandon, File

Bailes no konfrontācijas ar Irānu 0

Irāna ieņem centrālo vietu pašreizējā Tuvo Austrumu konfliktā: Teherāna ne tikai šogad pirmo reizi tieši uzbruka savai senajai ienaidniecei Izraēlai, bet arī atbalsta pret Izraēlu vērstus dalībniekus, piemēram, Hezbollah Libānā, Hamās Gazas joslā un hutu nemierniekus, Jemenā Irānas kodolprogramma rada papildu draudus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ķīniešu horoskops oktobrim: uzzini savu šī mēneša laimīgāko datumu
“Būs par vienu policistu mazāk…” Mūziķis Puzikovs dziļi pārdzīvo tiesas spriedumu, atklājot, kāpēc neatzīst savu vainu 34
Kokteilis
Darbs nav vilks – uz mežu neaizskries! 5 datumi, kuros dzimst īsti sliņķi 2
Lasīt citas ziņas

Aprīlī Irāna pirmo reizi uzbruka Izraēlai tieši ar ballistiskajām raķetēm – ASV armija, cita starpā, atbalstīja Izraēlu raķešu atvairīšanā. SWP zinātnieks Pīters Lintls domā: “Varbūt atsevišķi uzlidojumi, iespējams, viņš vairāk atbalstīs atsevišķus Izraēlas militāros triecienus un izlūkošanas operācijas. Taču es domāju, ka viņš izvairīsies iesaistīties pilna mēroga karā ar ASV karavīriem.”

Džūljens Bārnss-Deisijs no ECFR arī saskata atbalstu vai līdzdalību Izraēlas gaisa triecienos, bet ASV karaspēka izvietošana Irānā netiek veikta. Tramps arī vēl vairāk palielinātu ekonomisko spiedienu, ASV sankcijas tiktu īstenotas daudz stingrāk, lai nodrošinātu, ka Irānai vairs nav iespējas naftas darījumiem. Tramps apvienotu politisko, ekonomisko un militāro spiedienu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamala Herisa ir paziņojusi, ka viena no viņas “galvenajām prioritātēm” ir “lai Irāna nekad nesasniegtu kodolvalsts spējas”. 2019. gadā viņa aicināja atdzīvināt veco kodolvienošanos – kopš tā laika viņa to nav atkārtojusi, taču vēl nav paskaidrojusi, kā vēlas sasniegt savu mērķi pret Teherānu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.