Donalds Tramps un Kamala Harisa
Donalds Tramps un Kamala Harisa
AP Photo/Alex Brandon, File

Spiediens uz Harisu 0

Baidens bija vairākkārt nesekmīgi mēģinājis atrunāt Netanjahu no militārām operācijām, piemēram, sauszemes ofensīvas Rafā Gazas joslā. Martā ASV neuzlika veto ANO Drošības padomes rezolūcijai par pamieru – kā tas ierasts ar Izraēlu kritiskiem priekšlikumiem. Baidenam noteikti bija sviras, uzskata Džūljens Bārnss-Deisijs, Tuvo Austrumu programmas direktors donoru finansētās ideju laboratorijas Eiropadomē Ārējo attiecību jautājumos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ķīniešu horoskops oktobrim: uzzini savu šī mēneša laimīgāko datumu
“Būs par vienu policistu mazāk…” Mūziķis Puzikovs dziļi pārdzīvo tiesas spriedumu, atklājot, kāpēc neatzīst savu vainu 34
Kokteilis
Darbs nav vilks – uz mežu neaizskries! 5 datumi, kuros dzimst īsti sliņķi 2
Lasīt citas ziņas

“Jautājums ir šāds: vai Kamala Harisa nolems, ka ir pienācis laiks ASV īstenot savu politisko ietekmi uz Izraēlu un virzīt to uz pamieru? Vai viņa noteiks, ka turpmāk ierobežos militāro palīdzību, kas Izraēlai ir ļoti svarīga?” vaicā Deisijs intervijā DW.

Demokrātei Kamalai Harisai Tuvie Austrumi ir sarežģīts jautājums vēlēšanu kampaņā: viņai vajadzīgas balsis no palestīniešiem un Izraēlu atbalstošiem vēlētājiem. Savos publiskajos izteikumos Harisa līdz šim bijusi mērena: viņa uzsvēra Izraēlas tiesības uz pašaizsardzību, bet nožēloja “pārāk daudz” Gazā nogalināto civiliedzīvotāju. Viņa aicina uz deeskalāciju un pamieru Gazas joslā un Libānā.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Šis ir sarežģīts lauks Kamalai Herisai,” saka Pīters Lintls. “Ar Trampu ir skaidrs: viņš nevar atsvešināties no klasisko republikāņu vēlētāju bāzes ar Izraēlu atbalstošo politiku. Ar Harisu tas ir nedaudz savādāk, jo viņai ir Izraēlai atbalstoši vēlētāji, kurus viņa var zaudēt.”

No otras puses, Herisai ir arī vēlētāji, kuri ir ļoti kritiski pret Izraēlu un kurus viņa varētu nezaudēt Trampam, bet kurus viņa varētu zaudēt nebalsotāju nometnei. “Visas šīs ir situācijas, kas varētu maksāt prezidenta amatam šajās ciešajās vēlēšanās, tāpēc viņa par tām saglabā salīdzinoši zemu profilu.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.