Tradicionālie vācu salāti ar kartupelīti, marinētiem gurķiem un īpašo mērcīti 22
Kāda draudzene no Vācijas nesen padalījās ar savu recepti – šādus tradicionālos salātus vācieši gatavo gan ģimenes svētkos, gan tāpat vien, kad gribas palutināt savus mīļos. Salāti ir īpaši ar to, ka satur vienkāršas sastāvdaļas, taču pareizi pagatavoti garšo vienkārši brīnišķīgi!
Sastāvdaļas:
• Kartupelis – 1 gab. (vidēji liels vai 3-4 mazāki)
• Sāls, pipari melni maltie – pēc garšas
• Ābolu etiķis – 2 ēdamkarotes
• Sīpols – 2 gab. (vidēji)
• Ķiploks – 1 daiviņa
• Piens – 100 ml
• Kāposts – 500 grami
• Olīveļļa – 7 ēdamkarotes
• Marinēti gurķi – 5 gab. (vidēji)
• Saulespuķu eļļa – 200 ml
• Dižonas sinepes – 2 ēdamkarotes
Pagatavošana:
1. Uzlieciet vārīties kartupeli un vāriet līdz gatavībai.
2. Sasmalciniet svaigu kāpostu.
3. Atsevišķā traukā sajauciet 1 ēdamkaroti sāls, ābolu etiķi un 6 ēdamkarotes olīveļļas. Pārlejiet pāri kāpostam un kārtīgi sajauciet.
4. Sagrieziet sīpolu uz pusēm un šķēlītēs, cepiet to pannā, kurā uzkarsēta 1 ēdamkarote olīveļļas. Galu galā, pievienojiet tam caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, kārtīgi sajauciet un cepiet vēl vidēji 1 minūti.
5. Marinētus gurķus grieziet šķēlītēs.
6. Atsevišķā traukā ar blenderi sajauciet saulespuķu eļļu un pienu. Pievienojiet sinepes, sāli un piparus, vēlreiz kārtīgi sajauciet. Mērce gatava!
7. No novārītā kartupeļa noņemiet miziņu, sagrieziet to klucīšos un pievienojiet kāpostam.
8. Turpat pievienojiet apceltos sīpolus un gurķus. Pievienojiet mērci!
Labu apetīti!