Foto: Shutterstock

Tradicionālie vācu salāti ar kartupelīti, marinētiem gurķiem un īpašo mērcīti 22

Kāda draudzene no Vācijas nesen padalījās ar savu recepti – šādus tradicionālos salātus vācieši gatavo gan ģimenes svētkos, gan tāpat vien, kad gribas palutināt savus mīļos. Salāti ir īpaši ar to, ka satur vienkāršas sastāvdaļas, taču pareizi pagatavoti garšo vienkārši brīnišķīgi!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

• Kartupelis – 1 gab. (vidēji liels vai 3-4 mazāki)
• Sāls, pipari melni maltie – pēc garšas
• Ābolu etiķis – 2 ēdamkarotes
• Sīpols – 2 gab. (vidēji)
• Ķiploks – 1 daiviņa
• Piens – 100 ml
• Kāposts – 500 grami
• Olīveļļa – 7 ēdamkarotes
• Marinēti gurķi – 5 gab. (vidēji)
• Saulespuķu eļļa – 200 ml
• Dižonas sinepes – 2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

1. Uzlieciet vārīties kartupeli un vāriet līdz gatavībai.

2. Sasmalciniet svaigu kāpostu.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Atsevišķā traukā sajauciet 1 ēdamkaroti sāls, ābolu etiķi un 6 ēdamkarotes olīveļļas. Pārlejiet pāri kāpostam un kārtīgi sajauciet.

4. Sagrieziet sīpolu uz pusēm un šķēlītēs, cepiet to pannā, kurā uzkarsēta 1 ēdamkarote olīveļļas. Galu galā, pievienojiet tam caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, kārtīgi sajauciet un cepiet vēl vidēji 1 minūti.

5. Marinētus gurķus grieziet šķēlītēs.

6. Atsevišķā traukā ar blenderi sajauciet saulespuķu eļļu un pienu. Pievienojiet sinepes, sāli un piparus, vēlreiz kārtīgi sajauciet. Mērce gatava!

7. No novārītā kartupeļa noņemiet miziņu, sagrieziet to klucīšos un pievienojiet kāpostam.

8. Turpat pievienojiet apceltos sīpolus un gurķus. Pievienojiet mērci!

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.