Foto: Shutterstock

Tradicionālais meksikāņu sautējums “Chili con carne” ar malto gaļu, pupiņām un tomātiem 2

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Bruņumašīnā atrasti trīs miruši ASV karavīri. Ceturtais tiek meklēts…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 265
TV24
Putina propagandisti uzkāpuši uz pamatīgas “melnās strīpas”
Lasīt citas ziņas

Pupiņas ir brīnišķīgs ēdiens – gan veselīgs, gan sātīgs, turklāt ļoti piestāv ziemai! Vai esi kādreiz izmēģinājis tradicionālo meksikāņu sautējumu ar maltu gaļu un pupiņām? Sniegotā diena mīnusos ir ļoti piemērota, lai pagatavotu šo ēdienu!

Maltas gaļas un pupiņu sautējums Chili con carne

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• Malta liellopa gaļas – 500 g
• Konservētu vai vārītu sarkano pupiņu – 400 g
• Konservētu tomātu gabaliņos – 800 g
• Konservētas kukurūzas – 200 g
• Lieli sīpoli – 2 gab.
• Ķiploka daiviņas – 2 gab.
• Buljons – 300 ml
• Eļļa cepšanai
• Ķimenes – 1 tējkarote
• Čili – pēc garšas
• Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Dziļā katlā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, visu apcep 10 minūtes.

2. Pieliek tomātus, pupiņas, kukurūzu, garšvielas, pielej buljonu.

3. Katlam uzliek vāku un visu sautē uz lēnas uguns aptuveni pusstundu.

4. Ja katls un tā vāks ļauj, sautējumu uz šo laiku var iešaut cepeškrāsnī. Kad ēdiens nāk gatavs, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, var pildīt uzsildītās tortiljās (maizes paveids no kukurūzas vai kviešu miltiem) vai ēst tāpat ar kukurūzas čipsiem un skābo krējumu.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.