Tostu uzsaukšana bija un ir daļa no karaliskās ģimenes darba: kādi ir viņu iecienītākie dzērieni? 33
Ik pa laikam uzsaukt tostu ir daļa no karaliskās ģimenes darba, taču dažiem no viņiem ir diezgan specifiska gaume uz alkoholu un tā pasniegšanu, noskaidrojis “Daily Mail”.
Karaliene Kamilla – sarkanvīns
Lai gan tiek uzskatīts, ka Kamillas iecienītākais dzēriens ir džins ar toniku, viņa labprātāk izvēlas labu sarkanvīnu. Varbūt tieši tāpēc viņa ir Apvienotās Karalistes Vīna dārzu asociācijas prezidente.
“Cilvēki man vienmēr jautā, kā es tajā visā iesaistījos. Pirmkārt, es mīlu vīnu, bet, otrkārt, mans tēvs darbojās vīna biznesā,” viņa teica, atzīmējot biedrības 50. gadadienu.
Kamilla bija skaidra par savām vēlmēm, kad viņu pagājušajā gadā žurnālam You intervēja viņas dēls Toms Pārkers-Boulss.
Karalis Čārlzs – kokteilis Dry Martini
Karalis Čārlzs savu dienu sāk ar riekstiem un sēklām. Bet ir vēl viena būtiska viņa diētas daļa – spēcīgs kokteilis. Karalis ir iecienījis kokteili, kas sastāv no džina un sausa vermuta (prasti) dekorēts ar olīvu vai citronu). Tas tiekot pagatavots katru dienu, pirms vakariņām. Ir dzirdēts, ka karalis, ceļojot uz ārzemēm, pat paņem līdzi kokteilim nepieciešamās sastāvdaļas kopā ar savu glāzi.
Kokteilis ir jāpasniedz noteiktā veidā. “Karalis var iemalkot glāzi vīna vakariņu laikā, bet martini faktiski ir viņa vienīgais dzēriens dienā.”
Saskaņā ar iepriekšējiem ziņojumiem Viņa Majestāte dzērienu bauda maisītu, nevis sakratītu.
Karalienes Elizabetes II māte – džins un Dubonnet, Martini un rozā šampanietis
Nelaiķei karalienes mātei patika tas, ko viņa sauc par “drinkypoo” – džina un Dubonnet (franču aperitīva) kombinācija.
Pusdienlaikā viņa izdzēra savu pirmo dienas dzērienu — kokteili, kas sastāv no Dubonnet un džina. Tam sekoja sarkanvīns pie pusdienām un ik pa laikam glāze portvīna nobeigumā. Vēlāk, ap pulksten 18.00, viņa vienmēr jautājusi pēc Martini, taču vakariņās izdzērusi vienu vai divas glāzes rozā šampanieša.
Megana Mārkla – vīns Tignanello “Super Toscan”
Kad Megana 2014. gadā atklāja dzīvesstila emuāru, aktrise to nosauca par The Tig sava iecienītākā Tignanello vīna vārdā.
Tignanello bija viens no pirmajiem tā sauktajiem “Super Toskāniem”, ko 1970. gados radīja itāļu vīna ražotāji. Tā pamatā galvenokārt ir San Giovese, bet tajā ir iekļautas arī netradicionālas šķirnes.
Princese Diāna – baltvīns
Ģimenes bijušais karaliskais šefpavārs Darens Makgreidijs žurnālam “America’s Bustle” pastāstīja, ka, lai gan nelaiķe princese nebija liela alkohola cienītāja, viņa ik pa laikam baudīja glāzi Chardonnay. “Puligny Montrachet [Chardonnay no Burgundijas] bija vīns, ko Kensingtonas pilī pasniedzām visvairāk,” viņš teica.
“Es atceros, ka kādu dienu viņa ienāca virtuvē, un tur notika pasākums. Viņa runāja par dzērieniem un teica: “Es nevaru dzert šampanieti, tas man liek smieties, tāpēc man ir jāturas no tā,” atcerējās Makgreidijs. “Viņa arī nevarēja dzert sarkanvīnu, jo tas viņai sagādāja briesmīgas galvassāpes.”
Karaliene Elizabete II – džins un Dubonnet
Tāpat kā viņas māte, karaliene bija iecienījusi džina un Dubonnet kokteili.