Tortīte “Baltās naktis” – ar baltās šokolādes pārklājumu! 0
Dziļā traukā pa kārtām liek saldkrējuma sviestu un izkausētu balto šokolādi. Visas sastāvdaļas sasmalcina ar dakšu, līdz izveidojas krēmīga masa.
Atsevišķā traukā sakuļ divas olas ar pusglāzi kefīra. Iegūto masu maisa vēl un pievieno etiķī dzēstu sodu, pustējkaroti (mazu) sāls un kviešu miltus.
Cep izjaucamā formā. Pirms tam to ietauko ar sviestu.
Cep aptuveni 40 minūtes un tad atdzesē.
Pārgriež uz pusēm, abas daļas pārziež ar krēmu, kuru gatavo no putukrējuma un iebiezinātā piena.
Rotā ar šokolādes glazūru un ieliek ievilkties ledusskapī.
Avots: tipsboard.ru