Šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu 1
Gatavojis 3. ĒP kursa audzēknis Valters Dakstiņš
Sastāvdaļas
Mīklai:
• 400 g kviešu miltu
• 150 g cukura
• 115 g sviesta
• 100 g medus
• 80 g kakao pulvera
• 10 g sodas
Krēmam:
• 300 g 35% saldā krējuma
• 200 g 30% skābā krējuma
• 220 g iebiezinātā piena
• 100 g krēmsiera
• 150 g pūdercukura
• 100 g tumšās šokolādes
• 80 g kakao pulvera
Dekorēšanai:
• 100 g svaigu zemeņu
• 50 g svaigu aveņu
• 30 g lielogu melleņu
• 30 g karambolas
• 30 g timiāna
Pagatavošana
Katliņā liek sviestu un cukuru un uz mērenas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē. Tad pievieno olas, sodu, medu un turpina maisīt 6–7 minūtes.
Kad masa ir tumšā karameļu krāsā, katliņu noceļ no plīts, pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri. Mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām. To ietin pārtikas plēvē un atpūtina aptuveni pusstundu.
Pēc tam mīklu sadala astoņās vienādās daļās, plāni izrullē un izgriež 20–23 cm diametra apļus. Mīklas atlikumus cep 170 °C 2–3 minūtes. Atdzesē.
Kūku veido formā, lai neiztecētu krēms. Katru kūkas kārtu noziež ar 4–5 karotēm krēma.
Lai to pagatavotu, krēmsieru saputo ar kondensēto pienu, pievieno skābo krējumu, izsijātu kakao pulveri. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru.
Abus krēmus savieno, pieliek izkausētu šokolādi. Kad krēms gatavs, ar to noziež kūku, ko pēc tam uz nakti ievieto ledusskapī.
Nākamajā dienā dekorē ar augļiem, ogām, sasmalcinātām mīklas drumstalām, kas palikušas pāri pēc cepšanas.