Šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu 1


Gatavojis 3. ĒP kursa audzēknis Valters Dakstiņš

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai:

• 400 g kviešu miltu

• 150 g cukura

• 115 g sviesta

• 100 g medus

• 80 g kakao pulvera

• 10 g sodas

Krēmam:

• 300 g 35% saldā krējuma

• 200 g 30% skābā krējuma

• 220 g iebiezinātā piena

• 100 g krēmsiera

• 150 g pūdercukura

• 100 g tumšās šokolādes

• 80 g kakao pulvera

Dekorēšanai:

• 100 g svaigu zemeņu

• 50 g svaigu aveņu

• 30 g lielogu melleņu

• 30 g karambolas

• 30 g timiāna

Pagatavošana

“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Katliņā liek sviestu un cukuru un uz mērenas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē. Tad pievieno olas, sodu, medu un turpina maisīt 6–7 minūtes.

Kad masa ir tumšā karameļu krāsā, katliņu noceļ no plīts, pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri. Mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām. To ietin pārtikas plēvē un atpūtina aptuveni pusstundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam mīklu sadala astoņās vienādās daļās, plāni izrullē un izgriež 20–23 cm diametra apļus. Mīklas atlikumus cep 170 °C 2–3 minūtes. Atdzesē.

Kūku veido formā, lai neiztecētu krēms. Katru kūkas kārtu noziež ar 4–5 karotēm krēma.

Lai to pagatavotu, krēmsieru saputo ar kondensēto pienu, pievieno skābo krējumu, izsijātu kakao pulveri. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru.

Abus krēmus savieno, pieliek izkausētu šokolādi. Kad krēms gatavs, ar to noziež kūku, ko pēc tam uz nakti ievieto ledusskapī.

Nākamajā dienā dekorē ar augļiem, ogām, sasmalcinātām mīklas drumstalām, kas palikušas pāri pēc cepšanas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.