Medus kūka 1

Gatavojusi 3 ĒP kursa audzēkne Gunita Pole

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai:

• 880 g kviešu miltu

• 370 g cukura

• 200 g medus

• 200 g sviesta

• 4 olas

• 10 g sodas

• šķipsna sāls

Pildījumam:

• 750 g krēmsiera

• 900 ml 30% skābā krējuma

• 600 ml saldā krējuma

• 200 g iebiezinātā piena

• 80 g pūdercukura

• 50 g cukura

• 10 g vaniļas cukura

• 500 g svaigu dzērveņu

Pagatavošana

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Katliņā saputo olas, cukuru, sāli, sviestu, medu un silda, līdz cukurs izkusis. Tad iemaisa sodu un turpina maisīt, līdz masa kļūst brūngana.

Katliņu noceļ no plīts un iemaisa miltus, kamēr masa nelīp pie rokām. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz pusstundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad masu sadala desmit vienādās daļās, katru gabalu plāni izrullē, izgriež 30 cm diametra apļus. Cep cepeškrāsnī 180 °C 25–30 minūtes.

Pirmās 15 minūtes noteikti nedrīkst virināt cepeškrāsns durvis! Mīklas atlikumus cep 170 °C 2–3 minūtes. Atdzesē.

Pildījumam saldo krējumu saputo ar iebiezināto pienu. Iemaisa skābo krējumu un pievieno vaniļas cukuru. Svaigās dzērvenes sablendē ar cukuru.

Tortes formā kārto biskvīta ripas, lai neiztecētu pildījums. Katru biskvīta ripu bagātīgi pārziež ar pildījumu, bet katru otro ripu – ar dzērveņu masu.

Kad tas izdarīts, kūku noliek vēsumā. Nākamajā dienā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un pievieno krēmsieru. Ar šo masu bagātīgi noziež kūkas virsu un malas.

Izceptos mīklas atgriezumus sadrupina lielos gabalos un dekorē tortes virsu ap 2 cm platumā, uz kuras veido rotājumu no rozmarīna, fizāļiem, zemenēm, mellenēm vai citām ogām.

Biskvīta kūka ar biezpienu, dzērvenēm un krēmsieru
Publicitātes foto

Gatavojusi 3. ĒP kursa audzēkne Samanta Melle

Sastāvdaļas

Mīklai:

• 420 g kviešu miltu

• 525 g cukura

• 21 ola

• 30 g vaniļas cukura

Pildījumam:

• 1,5 kg biezpiena

• 1 kg krēmsiera

• 700 ml saldā krējuma

• 600 g cukura

• 10 g vaniļas cukura

• 500 g dzērveņu

krēmam:

• 600 g sviesta

• 500 g kondensētā piena

Dekoram:

• sudrabotas dekoratīvās bumbiņas

Pagatavošana

Gatavo biskvītu pēc siltā paņēmiena. Mīklu lej uz cepampapīra un cep 190 °C 25–30 minūtes. Biskvītu atdzesē, tad trīs ripas apakšējām kārtām izgriež 30 cm diametrā un trīs ripas augšējām kārtām 20 cm diametrā.

Tās samitrina ar cukura sīrupu, kam pievienota citrona sula, noziež ar dzērveņu ievārījumu vai ar cukuru sarīvētām svaigām dzērvenēm, tad – krēmu.

Reklāma
Reklāma

Uzliek nākamo biskvīta ripu un dara, kā iepriekš. Kad biskvīta ripas sakārtotas, kūkas ārmalas noziež ar krēmu. Nobeigumā kūku dekorē.

Pildījumam saldo krējumu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu. Kad gandrīz saputots, pievieno krēmsieru un visu saputo viendabīgā masā.

Nobeigumā pieliek caur sietu izberztu biezpienu, citrona sulu, var pieliet brendiju, rumu vai konjaku un kārtīgi samaisa.

Lai pagatavotu sviesta krēmu, sviestu puto, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno citrona sulu un pa vienai karotei iemaisa kondensēto pienu, konjaku vai brendiju, vai rumu.

Krēmu sadala trīs daļās, pievieno vajadzīgo krāsvielu un veido krēma rozītes un lapiņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.