Biskvīta kūka ar krēmu un augļu rotājumu 1
Gatavojusi 3. ĒP kursa audzēkne Madara Lacberga
Sastāvdaļas
Mīklai:
• 240 g kviešu miltu
• 300 g cukura
• 20 g kartupeļu cietes
• 12 olu
• 5 g vaniļas cukura
Sviesta krēmam:
• 600 g sviesta
• 400 g kondensētā piena
• 50 g citrona sulas
• 5 g vaniļas cukura
• nedaudz brendija vai ruma
Pildījumam:
• 200 g dzērveņu ievārījuma
Dekorēšanai:
• 200 g baltās šokolādes čipsu
• 150 g zemeņu
• 150 g kivi
• 100 g lielogu melleņu
Pagatavošana
Biskvīta mīklai olas saputo ar cukuru siltā ūdens peldē, līdz cukurs izkusis un olu masas temperatūra ir 40 °C.
Pēc tam turpina putot ar rokas mikseri, līdz masa kļūst nedaudz gaišāka un pieaug tās apjoms. Tad iesijā miltus un kartupeļu cieti un viegli iecilā masā.
Cepeškrāsnī 180 °C izcep trīs biskvīta ripas.
Atdzesē, pārziež ar dzērveņu ievārījumu un sviesta krēma kārtu, ko gatavo šādi: saputo sviestu, pakāpeniski pievienojot kondensēto pienu, vaniļas cukuru, citrona sulu, brendiju vai konjaku, vai rumu.
Kūkas ārmalas noziež ar krēmu, dekorē ar baltās šokolādes skaidiņām. Uz kūkas virsmas kārto augļus.