Torte “Pina-Colada” 3
Mīklai:
3 glāzes miltu
1 tējkarote sodas
1 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sāls
2 glāzes cukura
200 g sviesta (mīksta)
5 olas
2 tējkarotes vaniļas cukura
2/3 glāzes runa
Pildījumam:
500 g konservētu ananāsu, kopā ar sīrupu
200 g cukura vai pūdercukura
1/3 glāzes svaigi spiestas laima sulas
Kokosa krēmam:
3 olas
nedaudz sāls
200 g pūdercukura
200 g nesālīta sviesta
2/3 glāzes kokosriekstu piena
Pildījumam:
50 g viegli grauzdētu, rīvētu kokosriekstu pārslu
daži gabaliņi ananāsa
Biskvīta gatavošana:
Samaisa miltus, sodu, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sāli un cukuru.
Pievieno sviestu un olas.
Pievieno rumu.
Sadala mīklu trīs daļās un cep 180 grādos 25-30 minūtes.
Pildījuma gatavošana:
Ananāsus sagriež gabaliņos, apber ar cukuru un pārlej ar sulu.
Vāra uz mērenas uguns, līdz cukurs izkūst.
Pilnībā atdzesē.
Krēma gatavošana:
Samaisa kokosriekstu pienu ar sāli, cukuru un vāra uz nelielas uguns, līdz cukurs izkūst.
Pievieno olas un sviestu.
Samaisa ar pildījuma maisījumu, nedaudz krēma atstājot tortes virspusei.
Liekam kūku kopā:
Katru kūkas kārtu pārsmērē ar pildījumu, kas jau ir sajaukta ar kokosriekstu krēmu.
Augšējo kārtu papildus nosmērē ar kokosriekstu krēmu, tāpat – kūkas malas.
Maliņas arī rotā ar kokosriekstu skaidiņām.
Kūkas viduci rotā ar ananāsiem.
Recepte no yamr.ru