Torte kā arbūzs! Jautrām 1. septembra svinībām 0
Kā gatavot
Olas un cukuru sakuļ, tad pievieno miltus un vēlreiz sakuļ.
Izcep mīklu uz pannas, kas ieziesta ar saulespuķu eļļu. Izcep. Atdzesē.
Sadala izcepto kūku četrās daļās. No sākuma uz pusēm, pēc tam katru – vēl uz pusēm.
Krēma pagatavošana
Paciņu sviesta un bundžiņu vārīta iebiezinātā piena sablenderē.
Katru cepuma kārtu pārsmērē ar krēmu un saliek vienu virs otra.
Tortes rotāšana
Ņem puspaciņu sviesta, karotīti iebiezinātā piena un sakuļ ar mikseri, sadala masu trīs daļās. Vienā daļā liek sarkanu krāsvielu, vienā – zaļo un vienā – balto.
Sarkano krēmu sakuļ ar mikseri. Ar to apziež kūkas augšu un vienu sānu.
Sakuļ zaļo krēmu. Ar to pārsmērē kārtu, kas būs arbūza “miza”.
Pēdējo, balto krēma kārtu izspiež ar konditorejas uzgali – tā būs arbūza “baltā maliņa”.
Rotā ar saulespuķu sēkliņām šokolādē.
Recepte no ikatia.com