Torte ar krējuma pildījumu “Konfetti” 0
Sastāvdaļas – 200 g šokolādes, 200 ml kafijas (3 tējkarotes uz 200 ml verdoša ūdens), 200 g sviesta, 150 g cukura, 4 olas, 2 tējkarotes vaniļas cukura, 500–550 g miltu, 3 tējkarotes cepamā pulvera. Krēmam – 700 g krējuma (20%), 150 g cukura.
Pagatavošana.
Sagatavoto kafiju ielej nelielā katliņā un liek uz uguns, pievieno salauztu šokolādi, visu laiku maisa un karsē, līdz šokolāde ir izkususi. Noņem no uguns un atdzesē.
Sviestu saberž ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas un kārtīgi samaisa.
Pielej sagatavoto kafijas–šokolādes masu. Samaisa.
Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu kārtīgi samaisa, lai izveidojas ne pārāk bieza mīkla. Mīklu sadala trīs daļās. Katru daļu lej ietaukotā veidnē un cep 180 grādu karstumā 15–20 minūtes. Tā izcep visas trīs daļas. Katru daļu horizontāli pārgriež uz pusēm un iegūst sešas ripas.
Krējumu rūpīgi samaisa ar cukuru, lai izzūd visi graudiņi.
Sākas veidošanas darbs. Ņem vienu ripu, pārsmērē ar krējuma masu. Virsū liek nākamo ripu, atkal pārsmērē ar krējumu, tā saliek visas sešas ripas un visas pārsmērē ar krējumu, arī pašu virspusi. Liek ledusskapī uz 5–6 stundām, lai kārtīgi sasūcas.
Rotā pēc vēlmēm, šoreiz ar mazajām krāsainajām konfektītēm.