Trīsgaršu siers 1
• 10 l piena
• 20 g citronskābes
• 30 g sviesta
• Sāls pēc garšas
Piedevas pirmajam sieram
• 30 g sieramoliņa
• 20 g linsēklu
• 30 g kaņepju sēklu
Piedevas otrajam sieram
• 60 g saulē kaltētu tomātu
• 10 g svaiga bazilika
• 6 melnās olīvas
• 5 g kaltētu zaļumu
• 5 g nātru pulvera
Piedevas trešajam sieram
• 60 g rabarberu
• 30 g cukura
• 10 g pūdercukura
• 5 g kanēļa
Pienā iekuļ olas un, lēni maisot, karsē līdz +85 °C. Pielej siltā ūdenī izšķīdinātu citronskābi. Kad piens sarecējis un sūkalas atdalījušās, vēl nedaudz pakarsē un tad izkāš caur mitru marli. Masu sadala trīs daļās. Pirmajai pievieno sieramoliņu, applaucētas sēkliņas, sviestu un sāli. Otrajai pieliek sakapātus kaltētos tomātus, olīvas, baziliku, kaltētos zaļumus, sāli un sviestu. Trešajai pievieno cukurūdenī blanšētus rabarberus.
Sierus iesien marlītē un aptuveni 12 stundas tur zem sloga. Sieru ar rabarberiem apkaisa ar kanēli un pūdercukuru. Sieru ar baziliku pārkaisa ar nātru pulveri.
Gatavojuši Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkņi Linda Enerita Akmentiņa un Artūrs Žogla
Raksts tapis sadarbībā ar “Siera klubu”. Svaigo, nenogatavināto sieru receptes piedāvājuši konkursa “Mans lepnums – mans īpašais siers” dalībnieki