Ar rabarberiem un piecgraudu pārslām 1
• 10 l piena
• 3 l paniņu
• 400 g rabarberu
• 210 g cukura
• 100 g piecgraudu pārslu
• 30 g piparmētru
• 30 g citronskābes (recināšanai)
Mērcei
• 500 g rabarberu
• 250 g cukura
• 50 g piparmētru
Pienu un paniņas karsē katlā, kamēr izdalās sūkalas. Tad notecina sietā, kas izklāts ar mitru marli, un pārliek bļodā, lai atdziest. Katlā izkausē cukuru, pievieno rabarberus un vāra uz mazas uguns, kamēr mīksti. Rabarberus atdzesē un pēc tam iecilā svaigā siera masā, pievieno arī sakapātas piparmētras. Svaigo sieru apviļā grauzdētās piecgraudu pārslās, liek marlē un uzliek slogu.
Pasniedz ar rabarberu mērci. Lai to pagatavotu, karsē cukuru, kamēr tas izkusis. Pieber rabarberus un vāra uz mazas uguns, kamēr mīksti. Pievieno piparmētras un turpina karsēt. Kad mērce atdzisusi, izņem piparmētras un visu sablendē.
Gatavojuši Ventspils tehnikuma audzēkņi Ieva Drulle un Artjoms Moļevs