Ar kūpinātu speķi 1
• 5 l pilnpiena
• 175 ml citrona sulas (recināšanai)
Piedevām
• Sauja sablendētu lakšu
• 200 g kūpināta speķa
• 2 olas
• Sāls
Pilnpienu uzsilda, pievieno sakultas olas, uzkarsē līdz +80 °C, pielej citrona sulu, lai masa sarec un atdalās sūkalas. Tad notecina sietā, kas izklāts ar mitru marli. Siera masai pieber sāli. Vienai rituļa pusei pievieno ar olīveļļu sablendētus lakšus, otrai – apceptu kūpinātu speķi. Saņem kopā marles malas un sainīti nosien ar diegu. Uzliek slogu un atstāj uz nakti, lai savelkas garšas. Var pasniegt ar dažādām piedevām, piemēram, ar svaigām zemenēm, valriekstiem, medus šūnām.