Top ātri, garšo labi. 5 mīkstā, nenogatavinātā siera receptes 1
Ar valriekstiem un ķirbju sēklām
Ir iespējams pagatavot daudzas mīkstā, nenogatavinātā siera versijas. Vajag tikai kvalitatīvu un treknu pienu, citronskābi vai citrona sulu un dažādas piedevas, sākot no kaltētiem tomātiem, zaļumiem un rabarberiem un beidzot ar ceptām sēnēm, kūpinātu speķīti un piecgraudu pārslām.
• 8 l piena
• 20 g citronskābes (recināšanai)
Piedevām
• 50 g valriekstu
• 60 g ķirbju sēklu
• 5 g sviesta
• Sāls
Pienu uzkarsē līdz +90 °C un pakāpeniski lej klāt siltā ūdeni izšķīdinātu citronskābi, līdz piens sarecē un atdalās sūkalas. Masu nokāš un pieber sāli, apgrauzdētus valriekstus un ķirbju sēklas. Izveido siera rituli un uzliek slogu.
Gatavojušas Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma audzēknes Krista Kokoreviča un Annija Ance Gausmane