Siera zupa ar foreli un sēnēm 0
Sastāvdaļas – 250 g foreles filejas, 200 g kartupeļu, 100 g burkānu, 80 g sīpolu, 100 g šampinjonu, 150 g kausēta siera, 100 g cieta siera, tējkarote cietes, 20 g sviesta.
Pagatavošana.
Dārzeņus un sēnes notīra, sagriež gabaliņos. Uzvāra ūdeni, pievieno kartupeļus. Pannā sviestā apcep sīpolus, burkānus un sēnes.
Pievieno zupai, visu vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Pievieno kausēto sieru un sagrieztu gabaliņos cieto sieru. Kad siers ir izkusis, pēc garšas pievieno sāli, piparus, lauru lapu, sakaltētu seleriju.
Foreli sagriež mazos gabaliņos un liek zupā, vāra 5 minūtes.
Aukstā ūdenī izšķīdina cieti un ielej zupā, samaisa.
Uzkaisa zaļumus, baziliku un vāra vēl 2 minūtes.
Labu apetīti!