Siera zupa ar balto vīnu 0
Sastāvdaļas – 2 ēdamkarotes sviesta, 2 ēdamkarotes kviešu miltu, litrs buljona no jebkuras gaļas, 120 g nesalda baltā vīna, 800 g Holandes siera, 2 olas, 3 ēdamkarotes trekna krējuma, 100 g pētersīļu, 2 ķiploka daiviņas, sāls, malti pipari un muskatrieksts pēc garšas.
Pagatavošana.
Katliņa liek sviestu un izkausē. Pievieno miltus, kārtīgi samaisa ar sviestu. Lēnām pielej mazām porcijām siltu buljonu.
Visu rūpīgi samaisa un pievieno vīnu, sasmalcinātu ķiploku un garšvielas. Kad zupa sāk vārīties, pievieno sarīvētu sieru.
Kad siers sāk izkust, katliņu var ņemt nost no uguns. Atsevišķā traukā samaisa olu dzeltenumus un krējumu, masu pievieno zupai.
Pētersīļus smalki sagriež un ieber katliņā.
Pasniedzot galdā, zupai šķīvī liek kubiciņos sagrieztu sieru.