Siera zupa ar frikadelēm 0
Sastāvdaļas – 400-500 g liellopu maltās gaļas, ola, 2 sīpoli, burkāns, 3 kausētie sieriņi pa 100 g, 5-6 vidēji kartupeļi, sāls un garšvielas, lauru lapa, zaļumi, augu eļļa.
Pagatavošana.
Sīpolus sagriež mazos gabaliņos un apcep pannā nelielā eļļas daudzumā zeltaini caurspīdīgus.
Maltajai gaļai pievieno piparus un sāli. Pievieno olu, pusi apcepto sīpolu. Samaisa un veido frikadelītes.
Burkānu sarīvē uz rīves un apcep augu eļļā.
Katliņā ar ūdeni pievieno apceptos sīpolus un burkānus, pieber sāli. Visu uzvāra.
Zupā liek sagatavotās frikadelītes. Tikmēr mizo kartupeļus un sagriež tos mazos gabaliņos. Pēc 5-7 minūtēm zupā pievieno kartupeļus. Liek lauru lapu un garšvielas.
Sieru sagriež gabaliņos un liek zupā, kad kartupeļi ir gatavi. Kārtīgi maisa, lai siers izkustu.
Pēc 3 minūtēm pievieno pievieno zaļumus. Aromātiska zupiņa ir gatava.