TOP 4 receptes mērcītēm, kas lieliski aizvieto majonēzi 0
Majonēze, lai arī garšīga, tomēr visbiežāk trekna un tai ir maz garšu variāciju. Vai zināji, ka pats vari pagatavot lieliskas mērcītes, kas aizvietos majonēzi un lutinās garšas kārpiņas?
Lūk, dažas idejas!
1. Krējuma mērcīte
Šī mērcīte būs lieliski piemērota salātiem, kā arī to var smērēt uz sviestmaizēm un burgeriem.
Sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote citrona vai laima sulas vai ābolu etiķa
- 1 tējkarote sinepes
- 7 ēdamkarotes krējuma
- Sāls un pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Samaisi viendabīgā masā eļļu, sulu, sinepes, sāli un piparus. Papildini ar krējumu un vēlreiz kārtīgi samaisi.
2. Jogurta – ķiploku mērcīte
Sastāvdaļas:
- 1 glāze grieķu vai bezpiedevu jogurta
- Pusgalviņa ķiploka
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana:
Notīra ķiploku un sasmalcina smalki, smalki (vai arī izspiež smalcinātājā). Blendera traukā ieliek jogurtu un samaisa to kopā ar ķiploku. Pēc tam pievieno eļļu un vēlreiz sakuļ. Var pievienot dažādus zaļumus pēc paša izvēles.
3. Kefīra mērcīte
Šī mērcīte lieliski der kā papildus mērce pie gaļas ēdieniem, kā arī dārzeņiem.
Sastāvdaļas:
- 3 vārīti olu dzeltenumi
- 5 ēdamkarotes kefīra
- Dažas lāses citrona sulas
- 3 ēdamkarotes biezpiena
- Pustējkarote sinepes
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas jāieliek blenderī un kārtīgi jāsakuļ (5 līdz 10 minūtes).
4. Karija mērcīte
Šī mērce lieliski piemērota putnu gaļas ēdieniem, kā arī pie dārzeņiem.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze bezpiedevu jogurta
- 1 tējkarote karija
- 1 saldi skābs ābols
Pagatavošana:
Notīri ābolu un ļoti smalki sagriez, kamēr tas nav kļuvis tumšs, iemaisi to jogurtā un piejauc kariju.