Foto: Pexels

TOP 4 receptes mērcītēm, kas lieliski aizvieto majonēzi 0

Majonēze, lai arī garšīga, tomēr visbiežāk trekna un tai ir maz garšu variāciju. Vai zināji, ka pats vari pagatavot lieliskas mērcītes, kas aizvietos majonēzi un lutinās garšas kārpiņas?

Reklāma
Reklāma

Lūk, dažas idejas!

1. Krējuma mērcīte

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Šī mērcīte būs lieliski piemērota salātiem, kā arī to var smērēt uz sviestmaizēm un burgeriem.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citrona vai laima sulas vai ābolu etiķa
  • 1 tējkarote sinepes
  • 7 ēdamkarotes krējuma
  • Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Samaisi viendabīgā masā eļļu, sulu, sinepes, sāli un piparus. Papildini ar krējumu un vēlreiz kārtīgi samaisi.

2. Jogurta – ķiploku mērcīte

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze grieķu vai bezpiedevu jogurta
  • Pusgalviņa ķiploka
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana:

Notīra ķiploku un sasmalcina smalki, smalki (vai arī izspiež smalcinātājā). Blendera traukā ieliek jogurtu un samaisa to kopā ar ķiploku. Pēc tam pievieno eļļu un vēlreiz sakuļ. Var pievienot dažādus zaļumus pēc paša izvēles.

3. Kefīra mērcīte

Šī mērcīte lieliski der kā papildus mērce pie gaļas ēdieniem, kā arī dārzeņiem.

Sastāvdaļas:

  • 3 vārīti olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes kefīra
  • Dažas lāses citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes biezpiena
  • Pustējkarote sinepes
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas jāieliek blenderī un kārtīgi jāsakuļ (5 līdz 10 minūtes).

4. Karija mērcīte

Šī mērce lieliski piemērota putnu gaļas ēdieniem, kā arī pie dārzeņiem.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze bezpiedevu jogurta
  • 1 tējkarote karija
  • 1 saldi skābs ābols

Pagatavošana:

Notīri ābolu un ļoti smalki sagriez, kamēr tas nav kļuvis tumšs, iemaisi to jogurtā un piejauc kariju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.