Tomātu un lēcu zupa ar timiānu 0
Sastāvdaļas
300 g melno vai sarkano lēcu
1200 ml vistas vai dārzeņu buljona
400 g kubiņos sagrieztu tomātu savā sulā
3-4 timiāna zariņi
1 smalki sakapāts sīpols
1 burkāns, sagriezts mazos kubiņos
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
2 ēdamk. olīveļļas
sāls, melnie pipari pēc garšas
½ tējk. malta muskatrieksta
½ tējk. maltā koriandra
grauzdētā maize pasniegšanai
Pagatavošana.
Katliņā uzkarsē olīveļļu, apmēram vienu minūti apcep tajā sīpolus, burkānus un ķiplokus.
Pielej buljonu, uzvāra.
Liek buljonā lēcas, garšvielas un rozmarīna zariņus, vāra, līdz lēcas ir gandrīz gatavas.
Pieliek klāt tomātus un karsē vēl 3-4 min līdz lēcu gatavībai.
Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi.
Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu ELVI