Foto – Bonappetit.lv

Tomātu suflē 0

Pagatavošana

No svaigiem tomātiem pagatavo biezeni pastas veidā. Priekš tam tomātus pārlej ar vārošu ūdeni un patur 2-3 minūtes ūdenī. Ūdeni nolej un tomātus atdzesē mazliet, lai tos var paņemt rokā. Noņem mizu un sablenderē.
Tomātu biezenim pieliek rīvētu sieru, sviestu, skābu krējumu, jēlus olu dzeltenumus un saputotus olu baltumus, muskatriekstu.
Novāra kartupeļus, nokāš. Kartupeļus var sastampāt un pielikt sviestu. Vai nu sagriezt šķēlītēs, sakārtot traukā un tad uzlikt piciņas sviesta. Cepamtrauku ieziež ar sviestu. Trauka dibenā ieliek tomātu biezeņa kārtu. Tad liek kartupeļu kārtu, virsū atkal tomātu biezeni.
Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

Reklāma
Reklāma
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
Kokteilis
Latviešu daiļavu TOP 10: sievietes, kuru šarms neatstāja vienaldzīgu pat mākslīgo intelektu
Lasīt citas ziņas

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.